Диана Петрова – интервю

За красотата с ЛЮБОВ!
Тя е изтънчена, елегантна и очарователна бизнес дама, доказан козметолог с дългогодишен опит и абсолютен експерт в микроблейдинга. Тя е отличен управител, който винаги насърчава развитието и усъвършенстването на своя прекрасен екип от специалисти. Тя е успешна, усмихната и изключителна жена, за която „Красотата има душа“, тъй като истинската красота идва отвътре, отваря нови хоризонти и помага да се наслаждаваме на всеки миг от голямото приключение, наречено Живот.
Представяме ви Диана Петрова, която говори за красотата с истинска страст.

Диана Петрова, козметолог, собственик и управител на салон Ефект и естетична клиника НеоЕфект

Г-жо Петрова, кое наложи създаването на естетична клиника НеоЕфект?
Естетична клиника НеоЕфект се роди от необходимостта да бъде разделена клиничната от салонната дейност. Салонната дейност като структура в България обикновено включва фризьорство, маникюр, педикюр, масажи и козметична част. Тази козметична част е свързана с процедури като кола маска, обикновено почистване и терапии на лице. Когато обаче въведохме високотехнологична апаратура за третиране на различни кожни проблеми, клиничен микронидлинг и други процедури, които изискват абсолютна стерилност, козметологичните терапии започнаха да се бъркат от клиентите, затова решихме да разделим клиничната от салонната дейност. Освен това фризьорството, маникюрът и педикюрът са арт дейности и изискват своята си среда. В повечето салони у нас тези дейности са смесени, а би трябвало да се разделят помещенията поне с отделни входове. Преди години и ние стартирахме като останалите салони за красота и предлаганите услуги бяха под един покрив, докато определим в коя област всъщност е нашата сила. И тъй като винаги сме били силни в терапиите за лице, за нас стана ясно, че трябва да акцентираме именно на тях, да ги развиваме, да сме в крак с новите технологии и, разбира се, работата да ни доставя удоволствие. Именно затова създадохме естетична клиника НеоЕфект. В салон Ефект също се предлага козметика, но тя вече е свързана с кола маска и обикновени терапии за лице. Естетичната и клиничната дейност са в клиника НеоЕфект, където обръщаме особено внимание на терапии с високотехнологична апаратура и процедури, изискващи стерилни условия.

На какви технологии залагате в клиника НеоЕфект?
Непрекъснато следим новостите в областта на високите технологии и залагаме на модерна и иновативна апаратура. В момента хит са пикосекундните лазери, които работят с ултракъси импулси. Те са много по-ефикасни, работи се доста по-бързо, безболезнено и безопасно с тях, като някои от противопоказанията са изчистени. Друга иновация са лазерите за епилация, които в една работна глава съчетават няколко дължини на вълната и позволяват третиране на по-тънки и светли косми, както и кожа с тен. В динамиката на днешното ежедневие е важно да ценим времето на клиента и да сме рентабилни. Например досега лазерната епилация на крака се правеше за 40-60 минути, а в момента се извършва само за 30 минути. Разполагаме и със специфичен лазер за премахване на капиляри и други съдови лезии по лицето, както и повърхностни вени по краката. Процедурата е без възстановителен период, отсъства изгаряне или подуване, наблюдава се само леко покафеняване при третиране на по-дълбоко разположени кръвоносни съдове. Разбира се, и модерната HIFU технология, която осигурява отлични резултати както в областта на лицето, така и на тялото. Вече се появи и 3D HIFU технология, която е бъдещето.

Какви процедури предлагате в клиниката?
Предлагаме широк спектър от козметологични и естетични процедури, които гарантират отлични резултати, безболезнени, безопасни и комфортни за клиента. Например почистването на лице е комбинация от няколко технологии, за да може да се постигне максимален ефект веднага след процедурата. Изключително резултатна е плазмената технология, която много се разви и освен за блефаропластика на горен и долен клепач, се прилага и за третиране на атрофични и хипертрофични белези от акне. Досега не сме имали толкова добри постижения в заличаването на тези белези. Много добре се повлияват и стрии с плазмената технология, като използваме комбинирана терапия – първо обработваме стриите с химичен пилинг, следва микронидлинг и накрая ги третираме с уреда Jett Plasma. Тази комбинация осигурява уникални резултати и в повечето случаи дори няма нужда да се повтаря. С Jett Plasma много добре се повлиява и акне, като терапията се провежда по специален протокол, а също и пигментни петна. Плазмената технология е подходяща и за третиране на баркод бръчиците, като дори има специална техника за „обръщане“ на горната устна, чрез която се постига ефект на филър. Отлични резултати постигаме с мултиполярната радиочестота, комбинирана с плазмената технология в една процедура за лифтиране и стягане на кожата на лицето. Перфектна е комбинацията от пикосекунден лазер и Jett Plasma – с лазера се стяга и изглажда кожата, избистря се тенът на лицето, а в околоочния контур (област, която не може да се третира с лазера) прилагаме плазмената технология, за да бъде видимо подмладена и тази зона.

Бихте ли разказали и за терапиите за оформяне на тялото?
В екипа ни има и много добре подготвени кинезитерапевти, които не само се стремят да изготвят най-ефективните комбинации за отслабване, премахване на целулита и извайване на красиво тяло, а винаги търсят и конкретните проблеми при всеки клиент, като например някакво изкривяване, травма или неестествено натоварване, за да могат наистина да предложат строго индивидуален подход и комплексна грижа с оглед постигане на отлични резултати. Обикновено се комбинират апаратните процедури с мануални техники, което гарантира не само отслабване и оформяне на тялото, но и подобряване на лимфния дренаж и детоксикация на организма, както и облекчаване на болката при различни проблеми. Например комбинацията от процедури с апарата Venus Legacy и мануален масаж повлиява много добре плексити и отстранява болките в гърба. В случая се прилага специално разработен терапевтичен протокол. Апаратът BTL Unison, който е базиран на монополярна радиочестота и фокусирани акустични вълни, освен за оформяне на тялото, може да се използва и за третиране на шипове. Работи се с определен накрайник и по специален терапевтичен протокол, с който се постига 80% повлияване на шиповете.

С какви предизвикателства се сблъсквате в момента?
Предизвикателство са извeстните специалисти от чужбина, които каним в момента, като проф. д-р Пиетро Массей, пластичен хирург от Италия с над 40-годишен опит. Той е изключителен специалист, чийто график е запълнен за няколко години напред и да успеем да го привлечем да консултира пациенти и да извършва операции в нашата клиника е истинско постижение. Това е много ценно и ползотворно сътрудничество, защото не говорим само за пластична хирургия в естетичната й част, а и за решаване на сериозни проблеми при пациенти вследствие катастрофи, инциденти или родови несъвършенства. Да не говорим за реконструктивната хиругия, в която област проф. Массей е ненадминат.

Вашата формула на успеха?
Постоянство. Не става въпрос за упорство, говоря за плодотворното, креативното, доброто постоянство в професията, в която си избрал да се развиваш. Важно е да се концентрираш в една област, защото в България се опитваме да разбираме от всичко и да правим всичко, което на практика не е възможно и не води до успех. Да, добре е нашите служители и терапевти да са взаимнозаменяеми, но установих, че когато открия силното място на даден специалист и му помогна да развие и усъвършенства способностите си, той става наистина професионалист от най-висок клас.