Микроблейдинг

NeoEffect

Микроблейдинг

Най-нови тенденции в микроблейдинга
Микроблейдингът е не само ръчна техника, с която се постига максимално естествен вид на веждите чрез реконструкция на собствените, но и цяла наука, изискваща много познания, абсолютна прецизност и безпогрешен творчески усет, за да се подчертае специфичното излъчване и харизмата на всяка жена.

Диана Петрова, козметолог, собственик и управител на салон Ефект и естетична клиника НеоЕфект, изключителен експерт по микроблейдинг с над 10-годишен опит

Микроблейдинг

Микроблейдинг

Процедури лице

Г-жо Петрова, днес водеща beauty тенденция е постигане на максимално естествена визия. Отнася ли се този тренд и за микроблейдинга?
Винаги съм била привърженик на красивата визия и натурално изглеждащите вежди, толкова естествени, че когато клиентката започне да ги оформя, да обърка собствения косъм с нарисувания. Дамите трябва да се стремят към естествена визия, защото именно тя внася спокойствие и хармония в отношенията им с хората. Когато дадена част на лицето е прекалено подчертана, разбира се, не става въпрос само за веждите, това създава впечатление за някаква претенциозност и напряга околните. Целта ми е с помощта на микроблейдинга веждите на клиентката да изглеждат възможно най-естествено и хармонично да подчертават красивото й излъчване.

Какви нови техники на работа навлязоха при микроблейдинга?
Както при козметологичните терапии, така и при микроблейдинга навлязоха нови техники на работа, но аз лично не съм привърженик на работата по протокол, защото всяко лице е различно, съответно и формата на веждите трябва да е различна. Наблюденията ми показват, че много колежки създават прекрасни вежди, но за съжаление използват едни и същи техники на работа и формата на веждите е еднаква при различните клиентки.
Когато се прави реконструкция на веждите, специалистът трябва внимателно да прецени посоката на растеж на косъмчетата и да направи естествено продължение на всяко косъмче, т.е. колкото по-небрежни са косъмчетата, толкова по-естествено изглеждат. Също така веждите не трябва да са симетрични, защото ще се подчертае асиметрията на лицето, т.е. винаги трябва да са съобразени с индивидуалните особености на клиентката.

При микроблейдинга е добре да се смесват различни техники на работа – бавно нарязване или по-бързо нарязване, със светлосенки, леко точкуване и др. Например при наличие на „дупчица“, тя не се оправя само с косъмче, а между косъмчетата трябва да се създадат светлосенки. Не винаги е необходимо да се смесват 3, 4 или 5 пигмента, за да бъде получен даден цвят на веждите, може да се работи с всеки пигмент поотделно, всеки косъм да е различен и в същото време цветовете хармонично да преливат в една перфектна тоналност.
Важно е да се следят новите техники на работа, за да може всеки специалист да открие своята най-добра комбинация.

Какви са изискванията на вашите клиентки?
Освен естествената визия, клиентките изискват и сигурност. Всички те се вълнуват от промяната, тревожат се как ще изглеждат и трябва подробно да им бъде обяснена цялата процедура. Винаги при първа процедура се работи много внимателно, леко и въздушно, за да не се притеснява клиентката. След един месец тя вече е наясно какви трябва да са веждите й и по време на ретуша можем да изпълним желанието й. Моето мнение е, че промяната трябва да е постепенна, например в рамките на 3 процедури, за да има плавен преход към новата визия.

NeoEffect

~ Запази Час Онлайн ~

Внимание! Свободните часове за консултация и извършване на процедури свършват бързо. За да не бъдете разочаровани, Ви съветваме да запазите час в първия удобен за Вас момент.

NeoEffect

~ Имате ли въпроси? ~

Попълнете формата по-долу или се обадете на 089 660 5151