Пикосекунден лазер

Красота от ново измерение с авангардния пикосекунден лазер
Притесняват ви пигментни петна, видими бръчици, неестетично отпускане на кожата, постакнеични и други белези по лицето и тялото? Любимата татуировка вече е променена или просто не е желана? Ефикасно решение на всички тези кожни проблеми дава иновативният пикосекунден лазер – бързо, безопасно, безболезнено и без риск от странични ефекти.

Защо да изберем процедура с пикосекунден лазер?
Ултрамодерният пикосекунден лазер гарантира ненадминати резултати за изглаждане на бръчки и подмладяване на кожата, ефикасно премахва белези, включително и белези от акне, пигментни петна, татуировки, стрии и други кожни несъвършенства. Авангардният лазер излъчва мощни ултракъси импулси и създава интензивно фотоакустично въздействие върху третираната зона, без да засяга околните тъкани. Важно предимство е, че е приложим за всички области на лицето и тялото. Процедурата няма възстановителен период и е абсолютно безболезнена.

Как работи пикосекундният лазер?
Лазерът е базиран на патентована технология, която не нарушава целостта на епидермиса, отсъства и риск от появата на постпигментации или белези. Революционната технология осигурява бързо и таргетирано въздействие върху пигментни петна с различна етиология, ефикасно отстранява както черни, така и многоцветни татуировки, гарантира и изключителен подмладяващ ефект, който досега се постигаше само чрез методите на лазерна аблация.
Уникалният принцип на работа на лазера е основан на въздействието на ултракъсите пикосекундни импулси, които предизвикват фотоакустичен ефект, т.е. лазерната енергия се поглъща от меланина в пигментните петна или от съответните пигменти в татуировката, трансформира се във фотоакустична вълна, която ги разкъсва на микрочастици и те се извеждат по естествен начин от организма.

При подмладяващите процедури лазерната енергия прониква в дълбочина на третираната зона и създава микронаранявания в дермалните слоеве, в резултат на което стартира процес на синтез на нов колаген и еластин от фибробластите. Бръчките се изглаждат, кожата става по-стегната, свежа и видимо подмладена. Микротравмите в дермата, създадени под въздействието на ултракъсите импулси отключват производството на растежни фактори и цитокини (малки белтъчни молекули със сигнална функция), като по този начин се активират всички ресурси на вътрешната регенерация на кожата.
След третирането с пикосекунден лазер се наблюдава зачервяване на кожата, което изчезва в рамките на 2-3 часа. В продължение на 2 седмици след процедурата трябва да се избягва излагането на директна слънчева светлина или в солариум, да не се използват парна баня, сауна и други топлинни процедури, както и да не се прилага химичен, лазерен или друг вид пилинг. Употребата на слънцезащитни продукти с висок SPF е задължително.

Противопоказания
– Злокачествени образувания, а също и доброкачествени образувания в зависимост от вида и състоянието им.
– Заболявания на кръвта и нарушения в кръвосъсирването.
– Кожни инфекции.
– Онкологични заболявания.
– Бременност и кърмене