BINELLA – КОЗМЕТИКА ОТ БЪДЕЩЕТО

BINELLA – КОЗМЕТИКА ОТ БЪДЕЩЕТО
ПРАВИЛНОТО ХРАНИТЕЛНО ВЕЩЕСТВО В ПРАВИЛНАТА КОМБИНАЦИЯ В ПРАВИЛНОТО ВРЕМЕ!
Водещата швейцарска компания Binella Medical Beauty разработи изцяло нова концепция за постигане на трайно красива и здрава кожа, наречена ортомолекулярна козметология – концепция, основана на науката за ортомолекулярния баланс и храненето в едно с високоефективни, чисти, безопасни и синергично действащи активни съставки. В хода на многобройни проучвания и интензивни научни изследвания Binella Medical Beauty трансформира ортомолекулярната медицина в ортомолекулярна козметология, чиято концепция е защитена с патент.

Думата „ортомолекулярност“ е с гръцко-латински произход – от гръцкото ортос (правилно, хубаво, добро) и латинското молекулус (най-малката частица на веществата). Това е наименованието на нов клон на медицината, който изненадва лекарската общност в цял свят със своята ефективност. Ортомолекулярната медицина използва вещества, които по напълно естествен път чрез храната попадат в човешкото тяло или поначало се намират в организма и са неизменна част от нормалното му функциониране. Това са ортомолекулите – жизненоважни вещества, витамини, минерали и аминокиселини, които много често нашият организъм не може да синтезира самостоятелно. За да сме в добро здраве и да се чувстваме работоспособни, в тялото ни трябва постоянно да постъпват микронутриенти. Затова в основата на ортомолекулярната медицина е залегнал принципът: „правилното хранително вещество, синергично комбинирано в оптимални концентрации, прието в правилния момент“.
Правилното снабдяване с хранителни вещества реактивира отслабените функции на кожата, подпомага системното й подновяване, стяга и изглажда, оптимално противодейства на признаците на стареене, подобрява ефективността на другите продукти, помага дори при трудно лечими кожни проблеми като акне и купероза.

Binella Medical Beauty
Анализ на състоянието на кожата на лицето
Binella Medical Beauty в партньорство с Немското сдружение за здравето на кожата изготви специален въпросник за извършването на компютърен дермоанализ. Този протокол разглежда не само състоянието на кожата, а целия начин на живот на клиента и е невероятен помощник на козметолога за създаване на строго индивидуална грижа, която е толкова уникална, колкото и кожата на всеки човек.

Във въпросника е обърнато внимание на специфичните хранителни навици на клиента, степента му на излагане на оксидативен стрес, дали прекарва дълги часове пред компютъра и др., т.е. малки детайли от нашето ежедневие, за които обикновено не си даваме сметка до каква степен се отразяват не само на здравето на организма, но и на здравето на кожата.
Изключително важно е козметологът да се стреми към снемане на правилна анамнеза на базата на посочените във въпросника данни от клиента, като това в повечето случаи не изисква специфична апаратура. Става въпрос за провеждане на разговор, по време на който специалистът да придобие добра представа за начина на живот на съответния клиент и да е в състояние да му предложи най-адекватната грижа.
Кожата не е просто суха, мазна или проблемна, състоянието й непрекъснато се променя под въздействието на външни (UV лъчи, замърсяване) и вътрешни фактори (стрес, диети, хормонален дисбаланс), затова е необходимо козметологът да се фокусира върху най-изявения проблем, да създаде правилния продукт с помощта на ортомолекулярните есенции на Binella Medical Beauty, да го разреши и след това да премине към следващия. Разбира се, това изисква време, търпение и постоянство, но е най-правилният начин за постигане на отлични резултати.