Дермални филъри

Телата ни естествено се променят с възрастта и тези промени може да се отразят върху лицата ни под формата на бръчки, отпусната кожа и дори промени в изражението ни. Тъй като тъканите на лицето изтъняват, бръчките се настаняват около носа и устата, а бузите изглеждат малко „кухи“.

И докато стареенето е един от най-нормалните процеси, мнозина искат да му повлияят, като го забавят колкото може повече. Ако искате да изглеждате млади и красиви независимо от възрастта си, ако искате да се радвате на плътна и красива кожа, ако искате да получавате комплименти за външния си вид, дермалните филъри са тук на помощ. Дермалните филъри могат да заменят загубения обем, за да помогнат за изглаждане на бръчките, запълване на устните и за възстановяване на младежкия вид. Ето какво трябва да знаете за тях:

Какво представляват дермалните филъри?

Дермалните филъри са гелоподобни вещества, които се инжектират под кожата, за да възстановят загубения обем, да изгладят линиите и да омекотят гънките или да подобрят контурите на лицето. Повече от 1 милион мъже и жени годишно са избрали това популярно лечение за подмладяване на лицето, което може да бъде икономически ефективен начин да изглеждате по-млади без операция.

Как дермалните филъри могат да променят външния ми вид?

Докато дермалните филъри са известни небрежно като „филъри за бръчки“, те могат да направят много повече от просто изглаждане на бръчките! Ето няколко от най-често срещаните проблеми, с които дермалните филъри могат да се справят:
– Изглаждат бръчките около носа и устата;
– Подобряват и възстановяват обема на хлътналите бузи или слепоочията;
– Намаляват се вертикалните линии на устните;
– Придават плътност и контур на устните;
– Подобряват формата на брадичката;
– Подобряват симетрията на чертите на лицето.

Различните видове филъри, които използваме

Juvederm

Juvederm е дермален филър на основата на хиалуронова киселина. Семейството на Juvederm може да се похвали с няколко продукта, които са създадени, за да отговарят на различните нужди на клиента. Всички те се използват, за да помогнат на хората да се справят с признаците на стареене на лицето. Всеки продукт от линията Juvederm се отличава с различни връзки и концентрации на хиалуронова киселина. Различните продукти са съобразени с конкретни проблеми, когато се инжектират в различни области и дълбочини. Пълнителите Juvederm имат гладка, гелообразна консистенция.

Новата патентована формула на JUVÉDERM™ Ultra  съдържа разтвор на лидокаин за безболезнено, плавно и контролирано инжектиране. Продуктите от серията са с най-висока концентрация на хиалуронова киселина и са одобрени от Американската Агенция за контрол на храните и медикаментите/FDA/.

Предимство на хиалуроновите продукти  JUVÉDERM™ Ultra са естествено изглеждащите резултати.

Teosyal

TEOXANE Laboratories са специализирани в разработването и производството на попълващи и ремоделиращи импланти на базата на хиалуронова киселина, които се отличават с отлични клинични резултати и изключително добра поносимост при дерматологична апликация.

През 2015г. TEOXANE Laboratories представи Teosyal® RHA – иновативни динамични филъри на основата на хиалуронова киселина. Тези динамични филъри се превръщат в част от структурата на дермата като придават по-естествен вид на кожата, и особено в мобилните зони, където тя се разтяга.

Teosyal® RHA – Първите дермални филъри с еластична хиалуронова киселина, създадени за динамичните зони на лицето, които Ви позволяват да изглеждате красиви и в същото време да запазите своята индивидуалност.

Revolax

Семейството филъри REVOLAX ™ са биоразградими, неживотински, омрежени филъри от чиста хиалуронова киселина за коригиране на бръчки по лицето и контуриране. Произведени по изцяло иновативна технология, REVOLAX ™ поставят нови стандарти и налагат модел на качество, недостъпен за повечето производители на хиалуронова киселина.

Филърите според мястото, на което се поставят

Филъри в назолабиалните бръчки

Дълбоките бръчки, свързващи ъгълчетата на устните с носа, наречени назолабиални, се появяват след 30-те години и с течение на времето се задълбочат.  При тази процедура, с помощта на тънка игла се инжектира филър директно в самите бръчки, както и в околните тъкани. Филърът, който представлява гъст гел, се разпространява в гънката, като я изпълва отвътре.

Филъри в устните

Това е процедура, при която се инжектира хиалуронова киселина в устните и зоните около тях. Целта е хидратация, уплътняване, подмладяване и цялостно освежаване на устните! Ефектът от процедурата е незабавен! Веднага след създаването на обем, пациентът вижда промяната. Най добрите резултати се наблюдават след  спадане на оточността, около 3-4 дни след процедурата. Ефектът се обуславя от начина на живот на пациента, неговата активност в ежеднвевието, спорт, приема на течности, както и от активността на ензим в организма, който разгражда хиалуроновата киселина. Ефектът от филъра, обикновено е около 9 -12 месеца.

Филъри за нехирургична ринопластика

При тази процедура, коригиране на назалния релеф, премахване на малки асиметрии и лека промяна на формата са основните цели. За разлика от оперативната ринопластика, процедурата се извършва сравнително бързо и има кратък възстановителен период.  Не се налага използването на пълна упойка, достатъчна е местна анестезия.  Процедурата няма траен ефект, т.е. след известно време трябва да се направи отново и съответно можете да изберете друг начин за промяна на формата на носа.

Какво да очаквате по време на процедурата?

Дермалните филъри обикновено се извършват при посещение в кабинета на дерматолог, тъй като са минимално инвазивни. Първоначално ще започнете с консултация, по време на която ще се срещнете със специалист, за да обсъдите своите цели и да зададете въпроси, ако е необходимо.

Непосредствено преди процедурата, зоната ще бъде почистена и може да Ви бъде поставена локална упойка. Много филъри също съдържат лидокаин, лек анестетик, който има за цел да помогне за свеждане до минимум на дискомфорта по време и след лечението. След това вашият терапевт ще инжектира точно количество пълнител стратегически под кожата.

В зависимост от продукта и третираните зони, трябва да можете да забележите резултати веднага след инжекцията. Някои пациенти изпитват леки синини и отоци, но те са временни и трябва да отшумят през дните след процедурата. Ще можете да се върнете към обичайните си дейности веднага, но Вашият терапевт може да ви помоли да вземете почивен ден от упражнения или други натоварващи дейности.