Заличаване на белези от акне

NeoEffect

Заличаване на белези от акне

Всеки страдал от акне знае колко неприятно и коварно може да бъде то. Освен зачервяванията, пъпките и възпаленията, то оставя и белези, които влияят не само на външния Ви вид, но и на самочувствието Ви.

И докато пъпките и възпаленията може да изчезнат с правилното лечение, то белезите от акне остават за дълго време по кожата и Ви напомнят за борбата с акнето. За щастие, има как да се справите и тях, за да може спокойно да оставите акнето в миналото – с помощта на лазерното лечение на белези от акне.

Какво е лазерно лечение на белези от акне?

Знаете ли, че 95% от хората, които страдат или са страдали някога от акне имат остатъчни белези. Лазерното лечение на белези от акне има за цел да сведе до минимум тези белези.

Лазерното лечение на белези от акне фокусира светлината върху горните слоеве на кожата ви, за да разгради белезите. В същото време лечението насърчава новите, здрави кожни клетки да растат и да заместват наранената кожа.

Въпреки че това лечение не премахва напълно белезите от акне, то може да намали появата им и също така да сведе до минимум болката, причинена от тях.

Как действа процедурата?

Лазерното лечение на белези от акне действа по два начина:

Първо, топлината от лазера действа, за да премахне горния слой на кожата ви, където се е образувал белег. Тъй като този горен слой на белега ви се отлепва, кожата ви изглежда по-гладка, а самия белег по-малко видим.

Тъй като тъканта на белега се разпада, топлината и светлината от лазера също насърчават растежа на нови, здрави кожни клетки. Кръвният поток се привлича към зоната от топлината на лазера и възпалението се намалява.

Всичко това се комбинира, за да изглеждат белезите по-малко видими като насърчава образуването на здрава кожа.

Какви зони могат да бъдат третирани?

Лазерното лечение на белези от акне е основно насочено към лицето. Но то може да се приложи и в други области, където обикновено се появяват белези от акне. Такива са:
– Лице;
– Ръце;
– Гръб;
– Горна част на торса;
– Врат.

Какво да очаквате от процедурата и как да се грижите за кожата си след нея?

След лазерно лечение, ще трябва да бъдете особено внимателни за грижата си за кожата през следващите седмици и месеци. Кожата ви ще бъде по-уязвима, така че нанасянето на слънцезащитни продукти с висок фактор, преди да излезете от дома си, е задължително.

Също така ще трябва да избягвате слънчеви бани или други дейности, които водят до продължително излагане на слънце в продължение на 6 до 8 седмици.

Вашият специалист може да ви даде и специални инструкции за грижа за кожата, като например използване на специален тоник или хидратиращ крем, които да подпомогнат ефекта от лечението.

Ще трябва да поддържате третираната зона чиста, за да предотвратите инфекция и кожата ви може да има остатъчно зачервяване в продължение на дни или дори седмици. Може да се наложи да избягвате носенето на грим за една седмица или повече, докато рискът от усложнения отмине.

Резултатите от Вашето лечение няма да бъдат видими веднага. В рамките на 7 до 10 дни ще започнете да виждате колко добре е действало лечението за намаляване на появата на белези от акне. Резултатите от това лечение са постоянни.

NeoEffect

~ Запази Час Онлайн ~

Внимание! Свободните часове за консултация и извършване на процедури свършват бързо. За да не бъдете разочаровани, Ви съветваме да запазите час в първия удобен за Вас момент.

NeoEffect

~ Имате ли въпроси? ~

Попълнете формата по-долу или се обадете на 089 660 5151