Кислородна терапия

Знаете ли, че кислородът е изключително важен за здравето и красотата на кожата? Когато кожата е достатъчно наситена с кислород и хранителни вещества като глюкоза и аминокиселини, тя изглежда красива и млада. От снабдяването на клетките с кислород зависи и регенерирането на кожата.

Кислородната терапия е тук, за да даде на кожата веществата, от които се нуждае, да и помогне да се обнови и да върне младежкия си вид.

Какво е кислородна терапия?

Кислородната терапия е процедура за лице, която се прави от обучен козметик. Тя е немедицинска процедура, при която не се използват инжекции или химикали, които се вкарват в кожата. Целта на кислородната терапия е да насити кожата с кислород, да стимулира обновяването на клетките и да придаде на кожата свеж, младежки вид.

Какво представлява самата процедура?

Първата стъпка от кислородната терапия е ексфолиране. При нея се премахват замърсяванията и мъртвите клетки, за да се подготви кожата за последващите процедури.

След ексфолирането идва ред на същинската процедура. При нея, с помощта на специален апарат, специалистът впръсква в кожата струя чист кислород (97-98%). Кислородът стига до най-долните кожни слоеве като ги насища и стимулира оздравителните процеси на кожата. Той не само прониква в кожата, но и служи като проводник на активните вещества, които се използват по време на самата процедура. Най-често това са серуми с хиалуронова киселина, която хидратира, подхранва и изпълва кожата.

За кого се препоръчва кислородната терапия?

Кислородната терапия е чудесна процедура за хора:
– Които искат да подобрят тена на кожата си и да намалят видимостта на фините линии;
– Имат суха кожа и искат да и дадат доза хидратация;
– Страдат от акне и възпаления по кожата, които искат да облекчат.

Допълнителна информация

– Продължителността на процедурата е между 30 и 60 минути;
– Тъй като процедурата е напълно безопасна и неинвазивна за кожата, след нея кожата няма нужда от време за възстановяване;
– Ако искате да видите пълния ефект на процедурата, препоръчваме първоначален курс от 4 процедури, веднъж седмично, а след това – поддържаща процедура всеки месец.