Класическа мезотерапия

NeoEffect

Класическа мезотерапия

Мезотерапията е техника, която използва инжекции с витамини, ензими, хормони и растителни екстракти за подмладяване и стягане на кожата, както и за премахване на излишните мазнини.
Мишел Пистор, лекар от Франция, разработва техниката през 1952 г. Първоначално се използва за облекчаване на болката. През годините след това мезотерапията придобива популярност в САЩ и други части на света.
Днес процедурата се използва за:
– премахнете мазнините в области като стомаха, бедрата, седалището, бедрата, краката, ръцете и лицето;
– намаляване на целулита;
– намаляване на фините линии и бръчки;
– стягане на отпусната кожа;
– реконтуриране на тялото;
– изсветляване на пигментирана кожа;
– лечение на косопад.

Защо е толкова ефективна?

При класическата мезотерапия се използва  коктейл от витамини, аминокиселини, хиалуронова киселина. Допълнително са добавени и антиоксиданти, за да преборват стресорите на кожата. Идеята на мезотерапията е, че тя коригира основните проблеми като лошо кръвообращение и възпаление, които причиняват увреждане на кожата. Така се образуват по-малко свободни радикали и се предпазва ДНК молекулата на клетките, което на практика  забавя стареенето. Мезотерапията може да се ползва както като самостоятелна анти-ейдж грижа, така и в комбинация с други естетични процедури, като радиочестотен лифтинг, IPL фотоподмладяване, химични пилинги,  ботулинов токсин (ботокс), и др.

Как протича процедурата?

По време на всяка процедура може да изберете дали да Ви бъде нанесено или не обезболяващо средство. Ще получите серия от инжекции със специална къса игла. Иглата може да бъде прикрепена към механичен пистолет за доставяне на много инжекции подред.

Инжекциите могат да се правят на различни дълбочини – от 1 до 4 милиметра в кожата Ви – в зависимост от състоянието, което лекувате. Всяка инжекция доставя малка капка от разтвора в кожата Ви.

Има ли възстановителен период след процедурата?

Тъй като мезотерапията не е инвазивна, обикновено няма специално време за възстановяване. Много хора са в състояние да се върнат към редовните си дейности веднага. Други може да се наложи да си вземат почивен ден поради подуване и болка в местата на инжектиране.

Допълнителна информация

– Препоръчаме приемането на арника 1 седмица преди процедурата;
– Процедурата може да се осъществи 1 седмица след последното излагане на слънце.

NeoEffect

~ Запази Час Онлайн ~

Внимание! Свободните часове за консултация и извършване на процедури свършват бързо. За да не бъдете разочаровани, Ви съветваме да запазите час в първия удобен за Вас момент.

NeoEffect

~ Имате ли въпроси? ~

Попълнете формата по-долу или се обадете на 089 660 5151