Кола маска

Всяка жена иска красива, нежна и гладка кожа. Но докато бръсненето я прави такава само за ден-два, а така нашумялата лазерна епилация е прекалено скъпа, има алтернатива, с която бързо и лесно ще постигнете глада кожа за по-дълго: кола маската!

Какво представлява кола маската?

Кола маската е процес, при който върху кожата и космите се нанася специално създаден продукт, който след това се отстранява като отскубва косъма от корена. Резултатът е гладка кожа за по-дълго време.

Кола маската произхожда от Египет. Известно е, че през 1150 г. пр. н.е. телата на жените в харема на Рамзес III са гладки и без косми. Възможно е кола маска да се практикува дори по-рано в Египет, може би 3000 г. пр. н.е.

Кола маската може да се използва върху всяка част от тялото.

Защо кола маска?

Епилацията с кола маска е страхотна за бързо, достъпно и безопасно премахване на космите от повечето области на тялото. Премахването на космите с кола маска е по-дълготрайно от бръсненето, което е обичайната алтернатива. Докато отново ще посегнете към самобръсначката в рамките на ден-два, с кола маска можете да останете без косми до шест седмици.

Ползи от кола маската

Ако се чудите дали да се подложите на кола маска, ето какво я прави толкова ефективна и предпочитана:

По-дълготрайна е
Най-известната полза от кола маска е, че космите не растат много бързо след нея. Епилацията премахва космите от корена. При бръснене космите се отрязват близо до нивото на кожата. Дори и с много близко бръснене, това все още оставя значително количество косми точно под повърхността, готови да се появят след ден-два.

Космите порастват по-фини
С кола маска космите се отстраняват от фоликула. Това означава, че когато започнат да растат отново, те ще имат по-фин край, отколкото ако бъдат обръснати. Така, окосмяването ще изглежда по-фино отколкото при бръснене.

По-малко враснали косми
Бръсненето може да бъде катастрофално за много хора по отношение на врастналите косми. Врастналите косми могат да бъдат болезнени и да изглеждат грозно. При кола маската, риска от враснали косми значително намалява. Ако сте особено склонни към врастнали косми, уведомете експерта, а също така се уверете, че ексфолирате и овлажнявате добре, два дни след процедурата.

Какви зони може да епилирате с кола маска?

Кола маската може да се прилага върху почти всички зони от тялото, както при мъже, така и при жени. Най-често епилираните зони са:
– Ръце;
– Крака;
– Корем;
– Гръб;
– Кръст;
– Гърди (при мъжете);
– Интим (при жените);
– Мишници.

Допълнителна информация

След епилация кожата може да бъде раздразнена и чувствителна. Това ще отмине до ден-два, но докато се случи, хидратирайте добре третирания участък.