Лазерна епилация

NeoEffect

Лазерна епилация

Колко често Ви се е случвало да не може да облечете любимата си дреха, защото имате новоизрастнали косми, които не сте имали време да премахнете?

Нежеланото окосмяване по лицето и тялото може да повлияе на начина, по който се чувстваме, на нашите социални взаимодействия, какво обличаме и какво правим.  Опциите за маскиране или премахване на нежелано окосмяване включват: кола маска, бръснене, избелване, използване на депилиращи кремове или епилатор.

По-дългосрочните възможности включват електролиза, която използва електрически ток за унищожаване на отделни космени фоликули и лазерна епилация.

През последните няколко години, лазерната епилация стана изключително популярен и обичан метод за отстраняване на нежелано окосмяване заради своята ефикасност и минимални усилия, които се изискват. Искате да се подложите на лазерна епилация? Ето какво трябва да знаете за процедурата.

Какво представлява процедурата Лазерна Епилация?

Лазерната епилация е медицинска процедура, която използва концентриран лъч светлина (лазер) за премахване на нежеланото окосмяване.

По време на лазерна епилация лазер излъчва светлина, която се абсорбира от пигмента (меланин) в косъма. Светлинната енергия се преобразува в топлина, което уврежда тръбните торбички в кожата (космените фоликули), които произвеждат косми. Това увреждане инхибира или забавя бъдещия растеж на косъма.

Процедурата е подходяща както за мъже, така и за жени.

Може ли процедурата да премахне напълно окосмяването?

Лазерната епилация може или трайно да намали плътността на косъма, или да премахне окончателно нежеланото окосмяване.
Временното премахване на космите означава, че те ще възобновят своя растеж след определен период от време. Тогава ще трябва да се подложите на поддържаща процедура.
Постоянната епилация означава, че нито един от космите в третираната област няма да се възстанови след един курс на лечение и не е необходима текуща лазерна терапия.
Дали космите ще се премахнат постоянно или временно, зависи от:
– цвета и дебелината на третираните косми
– цвета на кожата на пациента

Ако обаче имате сиви косми, които нямат меланинова пигментация, лазерната епилация няма да Ви повлияе.

Какви са ползите от лазерната епилация?

Лазерната епилация е подходяща за премахване на нежелани косми от лицето, краката, брадичката, гърба, ръцете, подмишниците, бикини линията и други области.

Лазерната епилация е толкова популярна и обичана от всички, защото:

Е сигурна и надеждна. Лазерите могат селективно да насочват тъмните, груби косми, като същевременно оставят кожата неповредена.

Действа бързо и ефикасно. Всеки импулс на лазера отнема частица от секундата и може да третира много косми едновременно. Малки области като горната устна могат да бъдат третирани за по-малко от минута, а големи зони, като гърба или краката, може да отнеме до един час. В същото време повечето пациенти имат постоянна загуба на коса след средно три до седем сесии.

Лазерът MAX3

При нас, процедурата лазерна епилация се извършва със специален лазер с тройна дължина на вълната 755, 808, 1064 nm, която може да проникне до космения фоликул.

АЛЕКСАНДРИТ 755nm дължина на вълната – Тази дължина е особено подходяща за светли и тънки косми, които трудно се повлияват от другите дължини.

ДИОД 810 nm дължина на вълната –  Класическата дължина на вълната в лазерната епилация. Тя е особено подходяща за зони като ръцете и краката.

YAG 1064nm дължина на вълната се характеризира с по-ниско усвояване на енергията от меланина. Тя е чудесна за по-тъмни типове кожа и области като подмишници и слабини.

Процедурата с този апарат е приятна и безопасна, благодарение на специалната система за охлаждане, която доставя комфорт на кожата по време на третирането.

Какво да очаквате по време на процедурата?

Непосредствено преди процедурата космите, които ще бъдат подложени на третиране, трябва да бъдат с дължина няколко милиметра над повърхността на кожата. Обикновено локално обезболяващо лекарство се прилага 20-30 минути преди лазерната процедура, за да намали усещането от лазерните импулси. Лазерното оборудване ще бъде настроено в зависимост от цвета, дебелината и местоположението на космите Ви. В зависимост от използвания лазер или източник на светлина, вие и специалистът, който прави процедурата, ще трябва да носите подходяща защита за очите. Също така ще е необходимо да защитите външните слоеве на кожата си със студен гел или специално охлаждащо устройство. Това ще помогне на светлината да проникне през кожата.

След това специалистът ще започне да подава импулси върху зоната и ще я наблюдава в продължение на няколко минути, за да се увери, че са използвани най-добрите настройки и да провери за лоши реакции.

Когато процедурата приключи, може да чувствате лек дискомфорт, който да облекчите със студен компрес или лосион. Можете да планирате следващата процедура четири до шест седмици по-късно. Добре е да правите процедури докато космите спрат да растат изцяло.

Допълнителна информация

– Процедурата е напълно безопасна и безболезнена;
– Преди процедурата е необходимо космите да бъдат гладко обръснати;
– След процедурата е добре да се нанася слънцезащитен крем, защото кожата може да бъде фоточувствителна.

NeoEffect

~ Запази Час Онлайн ~

Внимание! Свободните часове за консултация и извършване на процедури свършват бързо. За да не бъдете разочаровани, Ви съветваме да запазите час в първия удобен за Вас момент.

NeoEffect

~ Имате ли въпроси? ~

Попълнете формата по-долу или се обадете на 089 660 5151