Папиломи

Папиломите и брадавиците са кожни образувания, които всеки от нас има. Някои са малки и едва забележими, други са по-големи и могат да бъдат сериозна част от визията Ви. Някои може да ви карат да изглеждате по-добре, докато други значително могат да навредят на самочувствието ви. И докато преди години можехме или да се примирим с тях, или да се подложим на болезнени процедури за тяхното премахване, то днес това не е така.

Ако имате папиломи и брадавици, от които искате да се отървете, можете да го направите бързо и безболезнено с помощта на лазер.

Най-често този метод е удобен при липса на свободно време. При него не се изисква продължително лечение като в същото време позволява да се премахнат образуванията от всяка част на тялото.

Ето какво още трябва да знаете за лазерното премахване на папиломи:

Безопасни ли са лазерните процедури?

Като се има предвид локализацията на брадавици, папиломи или други образувания, процедурата обикновено се извършва чрез прилагане на местни анестетици. След инжектиране на локален анестетик в кожата лечението е напълно безболезнено.

Какво представлява самата процедура?

По време на лечението лазерната енергия се фокусира директно върху лезиите, образуващи тъкан. След това, третираните образувания се унищожават и отстраняват. Процедурата отнема средно 10 – 30 минути, в зависимост от броя, размера и локализацията на лезиите.

След процедурата за отстраняване и за да се избегне рискът от инфекция, третираната зона трябва да се поддържа чиста и суха, както и да не я излагате на силни слънчеви лъчи. Специалистът, който извършва процедурата, ще ви обясни как да се грижите за кожата си у дома.