Пилинг за пигментации + домашна грижа

Всички обичаме лятото, защото можем да прекарваме дните си на слънце. Но колкото и да е приятно, редовното излагане на слънце крие рискове за кожата. Неправилната грижа и неприлагането на слънцезащита може да дадат своето отражение върху кожата, известно като хиперпигментация.

Хиперпигментацията се причинява от повишаване на меланина. Меланинът е естественият пигмент, който придава цвета на кожата, косата и очите ни. Редица фактори могат да предизвикат увеличаване на производството на меланин, но основният е излагане на слънце.

Хормоналните влияния, възрастта и кожните наранявания или възпаления са други фактори, които могат да доведат до кожа с неравномерен тен.

Ако вече имате пигментни петна по кожата си, които искате да премахнете, за да се радвате на красив и равномерен тен, един от най-ефикасните начини да го постигнете е с помощта на нашата специална процедура химически пилинг срещу пигментации + домашна грижа.

Какво представлява процедурата?

Този вид химически пилинг се прави специално за третиране на пигментни петна като след това получавате козметика, която да използвате вкъщи, за да усилите ефкета от процедурата. Нейните основни предимства са:
– Намалява мелазмата и пигментните петна;
– Придава красив, равномерен тен;
– Усилва блясъка и сияйността на кожата.

Как протича процедурата?

Професионалистът, който прави пилинг, първо ще почисти добре кожата ви. След това те ще прилагат един или повече химически разтвори – като гликолова киселина, трихлороцетна киселина, салицилова киселина, млечна киселина или карболова киселина (фенол) – върху малки участъци от кожата ви. Това създава контролирана рана, позволявайки на новата кожа да се разкрие. Така пигментните петна се „излющват“ от кожата, а отдолу се показва красива кожа с равномерен тен.

Какви резултати да очаквате?

Процедурата е толкова ефикасна, че може да се радвате на резултати още след 2-рата процедура. Според нашите проучвания:
– 83% от пациентите имат по-равномерен тен на кожата;
– 66% от пациентите съобщават за по-чиста кожа с по-малко несъвършенства;
– 83% от пациентите се радват на по-малко възрастови петна и хиперпигментация.

Всички тези резултати са видни само след 2-рата процедура ( 45 дни) с Mela Peel, при изпълняване на препоръчаната система за домашна грижа, която включва и специалния Mela Cream.

Допълнителна информация

– След химически пилинг кожата обикновено е фоточувствителна. Ето защо е важно да нанасяте редовно крем с висок слънцезащитен фактор.