Средно дълбок пилинг

Знаете, че за да бъде красива и здрава кожата Ви за по-дълго, трябва да я предпазвате от вредното влияние на околната среда. Но понякога външните фактори надделяват.

Мръсният въздух, топлината, която води до изпотяване, и слънчевото изгаряне. Всички тези неща могат да предизвикат появата на пигментни петна, неравномерен тен или лунички. Когато това се случи, имате нужда от по-сериозна грижа, с която да върнете блясъка и красотата на кожата си.

Тук на помощ идва химическият пилинг – една от най-известните и обсъждани процедури за лице, създадена да върне блясъка и красотата на кожата. Ето какво трябва да знаете, ако искате да се подложите на химически пилинг.

Какво е химически пилинг?

Химическият пилинг е процедура, при която върху кожата се нанася химичен разтвор. Той има за цел да третира и отстрани повърхностния слой на кожата. Химическият пилинг се използва за отстраняване на увредените кожни клетки, разкривайки по-здравата и нежна кожа отдолу. Среща се в няколко варианта: нежен, средно дълбок и пилинг за премахване на пигментни петна.

Какво представлява средно дълбокия химически пилинг?

За разлика от нежния химически пилинг, този тип пилинг се прилага при по-сериозни несъвършенства, пигментни петна, неравности по кожата или белези в следствие на акне. При тази процедура, върху лицето се нанася смес от органични киселини, които нежно обновяват кожата, без да предизвикват раздразнение или нараняване. Резултатът е:
– Озарена и обновена кожа;
– Изравнен тен с по-малко несъвършенства и пигментации;
– Гладка кожа с по-малко или никакви неравности и белези;

Безопасна ли е процедурата?

Химическият пилинг е напълно безопасна процедура, когато се провежда от лицензиран специалист. Не се доверявайте на хора, които не могат да докажат от къде идват знанията им и не се опитвайте да си правите пилинг сами вкъщи.

Боли ли?

По време на химически пилинг повечето хора изпитват усещане за парене, което продължава около пет до десет минути, последвано от усещане щипене или жилене. Поставянето на хладни компреси върху кожата може да облекчи това жилене. Тези усещания обикновено се появяват при по-дълбок пилинг.

Как протича самата процедура?

Професионалистът, който прави пилинг, първо ще почисти добре кожата ви. След това те ще прилагат един или повече химически разтвори – като гликолова киселина, трихлороцетна киселина, салицилова киселина, млечна киселина или карболова киселина (фенол) – върху малки участъци от кожата ви. Това създава контролирана рана, позволявайки на новата кожа да се разкрие. В зависимост от вида на химическия пилинг след процедурата се получава реакция, подобна на слънчево изгаряне. При пилинг, кожата често се зачервява и лющи като това приключва от 3 до 7 дни.

Допълнителна информация

– След химически пилинг, кожата става много фоточувствителна. За това е задължително да използвате слънцезащитен крем с висок фактор.

NeoEffect

~ Запази Час Онлайн ~

Внимание! Свободните часове за консултация и извършване на процедури свършват бързо. За да не бъдете разочаровани, Ви съветваме да запазите час в първия удобен за Вас момент.

NeoEffect

~ Имате ли въпроси? ~

Попълнете формата по-долу или се обадете на 089 660 5151