Ултразвуково почистване на лице

Знаете, че за да имате красива и здрава кожа за по-дълго време, трябва да почиствате редовно лицето си. Замърсяванията, с които кожата се сблъсква ежедневно, вредното влияние на ултравиолетовите лъчи и метеорологичните условия като студ и вятър, могат да се отразят на кожата под формата на сивкав тен, възпаления, поява на фини линии и отпускане.

От друга стана, обаче, когато стане въпрос за почистване на лицето, много от нас се сещат за болезненото, механично почистване, при което черните точки се премахват ръчно. След него, кожата остава зачервена и чувствителна. Самата процедура не е от най-приятните, за които може да се сетите.

За щастие, вече има процедура, която е далеч по-щадяща и приятна, а след нея кожата Ви ще изглежда нежна и красива – ултразвуково почистване на лице.

Какво е ултразвуково почистване на лице?

Ултразвуковото почистване на лице е една от най-популярните процедури в съвременната, апаратна козметология. Тя е и една от най-ефективните за почистване и подмладяване на кожата на лицето. Процедурата е ефективна, благодарение на ултразвуковата шпатула, която се използва. Тя:
– Отстранява с лекота мъртвите кожни клетки;
– Изравнява тена и намалява пигментните петна;
– Свива порите;
– Стимулира производството на колаген и еластин, за по-младежки вид на кожата;
– Намалява размера на фините линии и бръчки;
– Подготвя кожата за последваща грижа и помага на продуктите да проникнат в дълбочина.

И всичко това, придружено с лека и приятна процедура, която не оставя след себе си зачервявания и дразнене.

За кого е подходящо ултразвуковото почистване и кога се прилага?

Тъй като процедурата е щадяща и неинвазивна, тя може да се прилага при всяка възраст и всеки тип кожа. Ако се чудите дали е подходяща за вас, може да се подложите на ултразвуково почистване, ако:
– Имате мазна кожа с несъвършенства;
– Имате кожа с разширени пори и черни точки;
– Искате да почистите кожата си, да я подхраните и подмладите;
– Искате равномерен и красив, сияен тен;
– Искате свежа и мека кожа.

Допълнителна информация

– Ако искате да видите пълния ефект на процедурата, препоръчваме първоначален курс от 4 процедури, веднъж седмично, а след това – поддържаща процедура всеки месец.
– Ако кожата Ви е много чувствителна, избягвайте излагане на слънце след процедурата и нанасяйте обилно количество хидратиращ крем.