Химически пилинг – нежен

Всяка жена, която поне веднъж си е правила козметични процедури, е чувала за химически пилинг. Тази процедура, която на пръв поглед може да звучи страшна, често е начинът да обновите кожата си и да върнете нейния блясък.

Ето какво още трябва да знаете за химическия пилинг, какво представлява самата процедура и кога се прилага.

Какво е химически пилинг?

Химическият пилинг е процедура, при която върху кожата се нанася химичен разтвор. Той има за цел да третира и отстрани повърхностния слой на кожата. Химическият пилинг се използва за отстраняване на увредените кожни клетки, разкривайки по-здравата и нежна кожа отдолу. Среща се в няколко варианта: нежен, средно дълбок и пилинг за премахване на пигментни петна.

Какво представлява нежният химически пилинг?

Нежният химически пилинг се използва, когато кожата няма сериозни проблеми. При него, субстанцията, която се нанася на лицето е по-щадяща отколкото при другите видове пилинги. Нежният химически пилинг е изключително подходящ, ако искате:
– Да подобрите еластичността на кожата си;
– Да освежите кожата си и да я направите по-гладка;
– Да редуцирате фините линии.

Безопасна ли е процедурата?

Когато се прави от добре обучен специалист, процедурата е напълно безопасна за кожата. Важно е процедурата да бъде направена в доверено място, където работят професионалисти, за да сте сигурни, че всичко ще бъде наред.

Болезнен ли е нежният химически пилинг?

Често при химическия пилинг, клиента усеща леко щипане и парене, което след това отминава. Но, тъй като нежният пилинг е най-леката форма на химически пилинг, този тип усещания са сведени до минимум. Може да усетите леко щипане или парене, които бързо ще отминат.

Допълнителна информация

– За да се радвате на пълния ефект от процедурата, препоръчваме курс от 4 последователни сеанса, които да се изпълняват веднъж седмично.
– След процедурата кожата е фоточувствителна, за това е задължително да нанасяте редовно слънцезащитен крем с високо ниво на защита.
– След първоначалния курс от 4 процедури, можете да се подлагате на нежен пилинг през няколко месеца, за да поддържате кожата си.