HIFU процедури за лице

NeoEffect

HIFU процедури за лице

Ако се интересувате от козметични процедури за подмладяване на кожата, то най-вероятно сте чували за HIFU. Но какво представлява? Какви са ползите от него? Как протича самата процедура?

Какво е HIFU процедура?

Високоинтензивният фокусиран ултразвук (HIFU) е сравнително нов метод за стягане на кожата. Някои го смятат за неинвазивен и безболезнен заместител на лифтингите на лицето. Процедурата използва ултразвукова енергия, за да насърчи производството на колаген, което води до по-плътна, здрава и гладка кожа.

Процедурата може да се използва и за стягане и контуриране на тялото.

HIFU процедурата за лице използва фокусирана ултразвукова енергия, за да третира слоевете на кожата точно под повърхността. Ултразвуковата енергия кара тъканта да се нагреят.

След като клетките в целевата зона достигнат определена температура, те претърпяват клетъчно увреждане. Въпреки че това може да изглежда неинтуитивно, увреждането всъщност стимулира клетките да произвеждат повече колаген – протеин, който осигурява структура на кожата.

Увеличението на колагена води до по-стегната, по-плътна кожа с по-малко бръчки. Тъй като високочестотните ултразвукови лъчи са фокусирани върху специфично тъканно място под повърхността на кожата, няма увреждане на горните слоеве на кожата и прилежащия проблем.

HIFU апаратът

HIFU процедурата е възможна, благодарение на HIFU апаратът. Неговата основна функция е да имитира висока енергия, която има способността да прониква на избрана дълбочина в тъканта. Това води до повишаване на температурата (между 60 ° и 90 °С). Ефектът от процедурата с този апарат се развива до 6 месеца след процедурата и трае две години. След HIFU може да се наслаждавате на видими резултати като:
– Унищожаване и елиминиране на мастните клетки от мастна тъкан (отслабване);
– Стягане на подкожните тъкани;
– Възстановяване стегнатостта на кожата;
– По-голяма плътност на кожата.

Какъв е ефектът от процедурата HIFU за лице?

Ако се чудите дали да се подложите на процедурата, добре е да занете, че HIFU има много естетически предимства, сред които:
– Намалява дълбочината на бръчките;
– Стяга отпуснатата кожа на шията;
– Повдига бузите, веждите и клепачите;
– Контурира челюстта;
– Стяга кожата на деколтето;
– Изглажда кожата.

За кого е подходяща процедурата?

Въпреки че процедурата има страхотен ефект, тя може би не е подходяща за всеки. Най-често, тя се прилага на хора на възраст над 30 години и лека до умерено отпусната кожа.

Хората с фотоувредена кожа или висока степен на отпусната кожа може да имат нужда от няколко лечения, преди да видят резултати.

Възрастните хора с по-обширно фотостареене, тежка отпуснатост на кожата или много увиснала кожа на врата не са добри кандидати за HIFU процедура.

Болезнена ли е процедурата?

Може да изпитате лек дискомфорт по време на HIFU процедура. Някои хора го описват като малки електрически импулси или леко бодливо усещане.

Веднага след лечението може да получите леко зачервяване или подуване, което постепенно ще отшуми през следващите няколко часа.

Как протича процедурата?

Не е необходима специална подготовка, за да се подложите на HIFU. Единственото, което трябва да направите, е да премахнете всички козметични продукти от кожата си.
Ето какво да очаквате по време на процедурата:
– Специалистът почиства зоната, която ще бъде третирана;
– Ако желаете, може да бъде нанесен локален, анестетичен крем;
– Специалистът нанася ултразвуков гел;
– Устройството HIFU се поставя върху кожата;
– Прилагат се правилните настройки за Вашия тип кожа;
– Започва прилагането на кратки импулси върху целевата зона за 30 до 90 минути;

Веднага след процедурата може да се приберете и да обновите ежедневните си дейности.

Допълнителна информация

– За най-добри резултати, препоръчваме след процедурата, обработената зона да бъде поттдържана чрез плътно стегнат ластичен бинт.

NeoEffect

~ Запази Час Онлайн ~

Внимание! Свободните часове за консултация и извършване на процедури свършват бързо. За да не бъдете разочаровани, Ви съветваме да запазите час в първия удобен за Вас момент.

NeoEffect

~ Имате ли въпроси? ~

Попълнете формата по-долу или се обадете на 089 660 5151