LED Терапия

Ако искате да се радвате на красива и нежна кожа… ако искате да забравите за несъвършенствата като фини линии, бръчки, акне или белезите от него, LED терапията е тук на помощ.

Знаете, че светлината е изключително важна за живота на нашата планета. Точно както растенията имат нужда от светлина, за да растат, така и кожата ни има нужда от светлина, за да бъде красива.

Какво е LED Терапия?

Терапията с LED светлина има доказан положителен ефект върху кожата. Тя е създадена през 90-те години, когато американския флот започва да използва светлинна терапия, за по-бързото зарастване на рани и регенериране на увредени тъкани.
От тогава, процедурата добива популярност и започва да се използва в естетиката и козметологията. Нейното най-голямо предимство, е че подпомага увеличаването на колаген и еластин в тъканите. Това води до, по-гладка кожа и видимо намаляване на:
– старчески петна;
– акне и белези от него;
– фини линии и бръчки.

Съществуват различни честоти или дължини на вълните, използвани при обработка с LED светлина. Те включват честоти на червена и синя светлина, които не съдържат ултравиолетови лъчи и лесно се абсорбират в кожата.
При LED терапията се използва светлина с различна дължина на вълната като най-често се използва синя и червена светлина, които лесно се абсорбират от кожата.

Червена светлина

Червената или инфрачервената светлина се използва за лечение на епидермиса, който е външният слой на кожата. Когато светлината достигне кожата Ви, епидермисът я абсорбира и след това стимулира колагеновите протеини.

На теория, повече колаген означава, че кожата ви ще изглежда по-гладка и плътна, което може да редуцира видимостта на фините линии и бръчки. Смята се също, че червената LED светлина намалява възпалението, като същевременно подобрява циркулацията, което ще озари кожата.

Синя светлина

От друга страна, терапията със синя LED светлина е насочена към мастните жлези, които се намират под космените фоликули. Мастните жлези са необходими за производството на себум, който предпазва кожата и косата Ви от изсъхване. Тези жлези обаче могат да станат свръхактивни, което води до мазна кожа и акне.

Терапията със синя LED светлина може да третира тези маслени жлези и да ги направи по-малко активни. Резултатът е по-малко пъпки и възпаления. Синята светлина също може да убие бактериите, причиняващи акне и може да помогне за лечение на силно възпаление, кисти и възли.

LED терапията НЕ използва ултравиолетови лъчи.

Какво да очаквате след терапията?

Терапията с LED светлина е неинвазивна, така че не се изисква време за възстановяване. След като лечението приключи, може да продължите с ежедневните си дейности.

За кого е подходяща терапията?

LED терапията е подходяща за Вас, ако:
– Имате суха кожа с фини лини и бръчки;
– Забелязвате, че кожата Ви започва да се отпуска;
– Имате тежко акне или белези от акне.

Допълнителна информация

– За да усетите пълния ефект от процедурата, препоръчваме курс на лечение с продължителност 6-10 процедури на интервал от 7-10 дни, в зависимост от типа кожа;
– Може да се наложи да правите поддържащи процедури през няколко месеца.