HIFU

NeoEffect

HIFU

Уникалната HIFU технология сваля години от реалната възраст
Всяка изминала година прибавя още бръчици по лицето ни, постепенно започва да се наблюдава и неестетично отпускане на кожата, както и промяна в контурите на лицето. Днес благодарение на иновативните технологии от най-висок клас можем ефективно да се противопоставим на следите на времето. Надежден помощник в борбата със стареенето е неоперативният SMAS лифтинг с апарат, базиран на уникалната HIFU технология (високоинтензивен фокусиран ултразвук) – истинска революция в козметологията. Методът е изключително ефикасен, неинвазивен, без странични ефекти и без риск от усложнения.

Принцип на действие на HIFU технологията
Звукът представлява механични трептения, които се разпространяват във въздуха с честота, възприемана от човешкото ухо. Ултразвукът обаче има честота, която е извън човешкото възприятие (над 20 kHz). Освен честота, ултразвукът притежава и други характеристики – дължина на вълната, амплитуда, интензитет и енергия, пренасяна от ултразвуковата вълна.
В медицинската диагностика се използва ултразвук с ниска енергия, който се разпространява на голяма площ за бързо сканиране на различни зони от тялото. Ултразвуковата енергия не е фокусирана върху дадена област за дълго време, поради което няма терапевтичен ефект. При HIFU технологията обаче ултразвуковата енергия се фокусира и така се постига висока интензивност на излъчване в малка точка. Във фокусната точка (точка на коагулация) ултразвуковите вълни предизвикват интензивни трептения на молекулите, което води до загряване на третираната тъкан. При висока енергия, температурата в тази точка бързо се повишава (над 60°С) и настъпва денатурация на колагена. Независимо от това, температурата непосредствено над и под третираната зона остава непроменена, което прави HIFU технологията безопасна за околните тъкани.

Установено е, че честотата от 4 до 7 MHz е най-ефективна за създаване на топлинен ефект. За въздействие в дълбочина се използва честота 0,5 MHz, а за по-повърхностно – 10 MHz. Използването на определена честота представлява своеобразен баланс между желаната дълбочина на въздействие и скоростта на загряване на тъканта. Количеството енергия и времето, необходимо за доставянето й, могат да се коригират според конкретните нужди за решаване на различни проблеми. Тъй като микротравмите, създавани от HIFU не засягат околните тъкани, това го прави много подходящ за неинвазивни естетични процедури.

HIFU терапия за лице
Фокусираната ултразвукова енергия достига много дълбоко в кожата – до мускулния апоневротичен слой, известен като SMAS, изграден от колагенови влакна и поддържащ меките тъкани на лицето, повишавайки температурата в точките на коагулация. В резултат колагеновите влакна, свързващи мускулния слой с повърхността на кожата се скъсяват, като по този начин повдигат SMAS слоя. Активира се и синтезът на нов колаген и еластин. Процедурата спомага за запълване на назолабиалните гънки, изглажда бръчиците, повдига отпуснатите ъгълчета на устата, лифтира отпуснатите вежди и клепачи, редуцира двойната брадичка и осигурява цялостно ремоделиране на лицевия овал.

Какво представлява SMAS слоя?
Повърхностната мускулно-апоневротична система на лицето (SMAS, от англ. Superficial Musculoaponeurotyc System) е подкожна ветрилообразна структура, която свързва лицевите мускули с дермата. Представлява слой от плътни еластинови и колагенови влакна, като включва и мастни клетки.
Типичната структура на SMAS системата от първи тип е мрежа от фиброзни септи, обгръщаща мастните клетки и свързана с лицевите мускули. Структурата SMAS от първи тип е типична за челото, околоушната област, скулите, зоната под очите и назолабиалните гънки – области, които са най-податливи на стареене. SMAS от втори тип представлява мрежа от преплетени колагенови, еластинови и мускулни влакна, която се намира над горната и под долната устна. Установено е, че създаването на точки на коагулация в SMAS слоя с помощта на HIFU технологията води до термична денатурация на колагена, което впоследствие стимулира фибробластите за синтез на нов колаген и еластин, постига се видимо стягане и лифтиране на кожата.

Как въздейства HIFU на SMAS слоя?
Прилагането на HIFU предизвиква денатурация и свиване на колагеновите влакна в подкожната съединителна тъкан. Термичният ефект върху структурата на колагена разрушава междумолекулните водородни връзки, което води до компресиране на веригата му и в резултат той приема по-стабилна форма. Резултатът е уплътняване и скъсяване на колагеновите влакна, стягане и подвигане на кожата.

HIFU терапия за тяло
Високоинтензивният фокусиран ултразвук се прилага и за ремоделиране на тялото, тъй като ефикасно премахва локалните мастни натрупвания, гарантира намаляване на обиколките и по-гладка, еластична и стегната кожа. По време на HIFU процедурата се получава акумулиране на топлина в третираните зони с мастна тъкан, което води до разрушаване на адипоцитите (мастни клетки). Ултразвуковата енергия достига само до мастната тъкан, без да засяга други тъкани и няма никакъв риск от засягане или увреждане на околните структури.
След терапията организмът елиминира по естествен път чрез лимфната система разградените мазнини. Клиничните проучвания показват, че се постига намаляване на обиколките средно с 2,5 cм в областта на талията и корема, а в зоната на ханша и бедрата с около 2 см. В допълнение процедурата стимулира синтеза на колаген и еластин, което гарантира по-еластична, стегната и тонизирана кожа.
Един от най-новите протоколи, разработени през 2019 г. включва съчетаване на HIFU с радиочестота – изключителна комбинация, която осигурява наистина впечатляващи резултати за премахване на неестетичните мастни натрупвания, ремоделиране на тялото и постигане на красиво изваяна фигура.

Странични ефекти и противопоказания за провеждане на HIFU терапия
HIFU терапията се понася много добре от повечето клиенти, които споделят за лек до умерен дискомфорт по време на третирането. Отсъстват усложнения, а страничните ефекти обикновено са локална еритема, подуване или малки хематоми, които изчезват сравнително бързо. Процедурата не се прилага при открити рани, тежка форма на акне, наличие на пейсмейкъри или метални импланти в зоната на третиране, бременност и кърмене. Относителни противопоказания са някои заболявания, тютюнопушене или прием на определени медикаменти.

HIFU процедури за лице

Процедури лице

HIFU процедура за тяло

Процедури тяло

NeoEffect

~ Запазете час & Направете запитване ~
задайте въпрос или запазете час на телефон 089 660 5151

Внимание! Свободните часове за консултация и извършване на процедури свършват бързо. За да не бъдете разочаровани, Ви съветваме да запазите час в първия удобен за Вас момент.

    NeoEffect

    Цените